0705434439 info@stalldanora.se

Eva Danielsson

Eva Danielsson

closed
Eva Danielsson
Jag heter Eva Danielsson är 44 år, är uppvuxen intill stallet och mitt föräldrahem ett stenkast bort, där min mamma Irene fortfarande bor. Jag och min sambo Mikael bor i anslutning till gården tillsammans med våra barn Ebba 11 år som även hon har ett riktigt hästintresse och Melker 14 år som har bandy, dykning och båt som sina intressen. Hos oss bor även katten Zlatan, hundarna Svea & Albin.
Mina hästar
Nelly Furtado -2009 e: Haydn – Ahorn köptes på auktionen i Flyinge 2012.

Validento-

Iwan-

Bonita -2007 e: Ovidius – Darco haft henne sedan okt -2011. Hoppade på Zangersiede som / åring på Unghäst VM. Startad 145 hoppn.

Starten
Jag började min ridkarriär på ridskola som 7 åring och fick min första ponny när jag var 10 år, Red Beauty en New Forest C-ponny som jag tävlade t o m MSV hoppning. När jag växte ur henne köpte jag en D ponny, Birkums Komino en Connemara och D ponnyn New York som jag tävlade t o m MSV hoppning. Min första storhäst var Bahir en Tjeckisk import som tävlades till 130 hoppning.
Meriter

Det har blivit många hästar som jag utbildat, ridit och tävlat.

Här är några som ligger lite varmare om hjärtat..

1993 köptes Rex -85 e: Cortez-Irco Marco in. När jag tävlade Rex kom mina större framgångar. 1994 var jag 2: a i Young Rider SM i Örebro och 1995 var jag 2: a i 150 hoppning på Ryttarstadion i Stockholm. Vi hade många roliga och framgångsrika år ihop. Han pensionerades som tävlingshäst som 17-åring efter det har han funnits på gården tills han nästan blev 25 år. Vi tog det tunga beslutet att ta bort honom och Miss Futura samtidigt. Båda två var gamla och tiden var inne. Mycket sorglig dag, men det gick väldigt lugnt och fint till. Hoppas att dom båda springer tillsammans på dom gröna ängarna nu……..

Miss Futura köptes från Holland ett sto –87 e: Burggraf – Uppercut som jag tävlade med samtidigt som Rex bl. a. med en 5:e plats i Drottningens pris.  Hon har fått 3 stycken avkommor hos oss och 3 stycken innan hon kom till Sverige. Hon blev nästan 23 år innan hon slutade sina dagar tillsammans med Rex.

 

 

Utbildning

Mina övriga utbildningar och meriter samtliga genom Svenska Ridsportförbundet:

  • Ungdomsledarutbilning
  • Hästskötarexamen
  • Ridledarutbildning
  • C-tränarutbildning samt fortbildningskurser
  • Godkänd Ridinstruktör SLU Skara

Mångårig undervisning till häst för både svenska och utländska auktoriserade tränare.

Tränat regelbundet för Pether Markne.

Gillar att vidareutbilda mig och är alltid på hugget för nya ideèr och utmaningar 🙂